Vinska škola – Od grožđa do vina

 Ljubitelji vina, otkrijte sa nama sve tajne puta od grožđa do vina!

Kako je divno učiti o vinu i piti vino u isto vreme u prirodnom ambijentu vinograda, međ’ zrelim grožđem koje sadrži obilje sunčeve svetlosti, što uveliko utiče na kvalitet vina; u komparativnoj degustaciji Cabernet Sauvignona i Merlota i drugim predviđenim kombinacijama vrhunskih vina. A gde je vino, tu je i hrana!

Vodimo Vas u reprezentativnu vinariju na ceo dan, u okviru praktičnog dela programa gde ćete u društvu odabranih somelijera, enologa, agronoma sa velikim iskustvom u ugostiteljstvu i kroz ulogu predavača, steći praktična znanja. Tome prethodi teorijski deo programa koji se realizuje u prostorijama RICO TRAINING CENTRE, Javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih, u ulici Arčibalda Rajsa 27, Beograd.

Upoznajte tajne „pića bogova“, inspiracije i žive energije

Već u vinogradima, u zagrljaju grožđa, naslućuje se energija koja se potom i istinski oseća, pretočena iz svakog zrna grožđa koje daje svoj doprinos punoći ukusa „piću bogova.“ To je jedinstveno iskustvo koje kada jednom doživite, rado ćete poželeti da podelite sa drugima o prirodnom eliksiru, koji donosi višestruke benefite – prihod za proizvođače i uživanje za sve koji vole vino.

VINO ne poznaje poraze, već je uvek uz pobednike, tamo gde se slavi život, gde su muzika, poezija, nadahnuće! Svaka kapljica vina ume da svojom prefinjenošću probudi čula do razmera vulkanskih erupacija, jer vino je inspiracija, strast, vino je nezaustavljiva i živa energija!

 

VINO I ČOKOLADA?

Otkrivamo male tajne velikih majstora – samo pravilnom kombinacijom nastaje čudesan spoj za hedoniste, jer komponente u vinu pojačavaju ukus čokolade. Na licu mesta dobićete sva potrebna uputstva o kombinovanju vina kako sa raznim jelima, tako isto i brojnim vrstama sireva, mesa.

 

KOJA SVE ZNANJA I VEŠTINE STIČU UČESNICI PROGRAMA VINSKE ŠKOLE?

Dok pijete vino, slušate predavače sa zanimljivim predavanjem o istoriji vina i izazovima kroz vekove, kada su mnogi vinogradi iskrčeni, trajno izgubljeni, ali se zadnjih decenija na scenu vraćaju na velika vrata i sade se autohtone sorte koje su traženije od stranih; koji je pravi momenat za berbu grožđa; kako je tradicija služenja i uživanja u vinu sačuvala svoju autentičnost i koliko je posebno danas izuzetno popularna; kako se vinski turizam sve više razvija.

Ujedno vežbate servis vina i da je podjednako važna kako vrsta čaša, tako i temperatura vina prilikom serviranja. Tehnike degustacije, ocenjivanja vina i prepoznavanja sortimenta su deo programa vinske škole koji je svim ljubiteljima i ujedno učesnicima najprivlačniji.

 

Pogledajte našu PONUDU!

 

KOJI SU DODATNI BENEFITI?

U carstvu grožđa toči se ne samo vino, već i podstiče motivacija, razvija timski duh i time osećaj pripadnosti. Vino povezuje ljude i briše sve razlike. Jezik vina je tako jednostavan ali ga retko ko poznaje.

 

Prijavite se za vinsku školu OVDE!

 

KOME JE VINSKA ŠKOLA NAMENJENA?

Najpre ljubiteljima i obožavaocima vina koji žele da nauče i saznaju više o vinogradu, grožđu, o razvoju vinarstva u Srbiji, ali i Italiji, Francuskoj, Španiji, Portugaliji; da se upoznaju sa vinskim rečnikom, osnovama vinske kulture, sortimentom, pravilima kombinovanja hrane i vina; budućim somelijerima i menadžerima u turizmu; svim turističkim, ugostiteljskim radnicima; podrumima pića, vinotekama; svima koji žele da unaprede svoje znanje i veštine i svim zainteresovanima bez potrebe posedovanja predznanja.

Literatura, organizovani prevoz i sertifikat su obezbeđeni svakom učesniku vinske škole.

 

Vinska škola – od grožđa do vina je odlična pripremna škola za buduće somelijere i menadžere u turizmu, koji žele da strast prema vinu pretoče u uspešnu karijeru! Rezervišite vaše mesto na vreme!

 

Prijave za prvu grupu primamo do 01. septembra 2023. godine.
*Broj učesnika programa je ograničen!*

PRIJAVITE SE za vinsku školu OVDE

PONUDU možete pogledati i preuzeti OVDE

Sve detaljnije informacije na telefone Centra:
+381 (0)11 2310 771,   +381 (0)65 2549 448

Vaš RICO TRAINING CENTRE!