U susret predstojećoj Vinskoj školi – Od grožđa do vina

Ljubitelji vina,

U prilici smo da vas obavestimo i pozovemo da se pridružite predstojećoj Vinskoj školi – Od grožđa do vina, koja će biti održana za vikend, 09. i 10. septembra 2023. godine. Predstavljamo vam program vinske škole, sa temama koje su predviđene i predavačima koji će učestvovati u realizaciji istog.

 

PROGRAM VINSKE ŠKOLE

Prvi deo programa Vinske škole – Od grožđa do vina će biti realizovan u subotu 09. septembra 2023. godine u prostorijama RICO TRAINING CENTRE, Javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih, Arčibalda Rajsa 27, Čukarica, Beograd, sa početkom u 09.00 časova.

Čast da otvori vinsku školu za prvu grupu učesnika, ima proslavljeni Vitez M, g. Miša Ćirić, koji je vitez vina iz župsko – aleksandrovačkog reda i istovremeno vitez Vinskog viteškog reda „Singidunum“- Beograd.

Kao pravi reprezent carstva grožđa i vina, g. Miša Ćirić će dati uvodnu reč, a kao predavač iz bogatog dugogodišnjeg iskustva obradiće temu vina, tržišta vina, kao i vinskog turizma, koje se poslednjih godina sve više razvija, u skladu sa pojačanim interesovanjem kako za uživanjem u vrhunskim vinima, tako isto i u potrebi da se nauči jezik vina.

Rame uz rame sa Vitezom M, tu će biti i prof.dr  Slobodan Jović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, ugledni profesor u penziji, poznavalac vina, boem i pesnik. Prof. Jović će učesnicima približiti specifično znanje i iskustvo o istoriji vina kroz vekove, elementima kvaliteta vina, vinskoj kulturi. Zatim sledi fino zagrevanje sa predavanjem o vinskom sortimentu kao uvod u ocenjivanje vina.

U susret predstojećoj Vinskoj školi

Vinska škola- Od grožđa do vina

Drugi deo programa Vinske škole će biti realizovan u nedelju 10. septembra u prelepoj vinariji „EDEN“  nadomak Aranđelovca, u selu Ranilović, u zagrljaju Kosmaja i Bukulje, sa početkom u 10.00 časova. Domaćini vinarije će vas dočekati u svojevrsnoj oazi vinograda, mira, raznovrsnih ukusa vina, što je pravi užitak za obožavaoce vina.

Vitez M će otvoriti i drugi deo programa vinske škole, a osoblje vinarije će učesnike programa povesti u obilazak vinograda i podruma vina porodične vinarije „EDEN“. Praktične vežbe – servis vina kao i pravilno kombinovanje vina sa hranom, prezentovaće g. Slavko Bjeković, član Asocijacije somelijera Srbije, veliki majstor Vinskog viteškog reda „Singidunum“ – Beograd.

Kvalitetan i brižljivo pripremljen program, dodatno će upotpuniti i oplemeniti predavanje vrsnog enologa iz Kruševca, Vladana Nikolića, koji radi kao stručni konsultant vinarije iz Krasnodara. Njegovo vino „Donska čaša“ postalo je zvanično piće Kremlja koje se služi visokim zvanicama, a voli ga i lično Vladimir Putin. Rusija je u istoriji svog vinarstva, osvojila po prvi put, zlatnu medalju na prestižnom festivalu „Mundus Vini,“ a jedan od najzaslužnijih je upravo Srbin, naše gore list, g. Nikolić, postigavši rezultat vredan pažnje.

 

VINO I GITARA

I na kraju, prof. Slobodan Jović će vas uvesti u omiljeni deo programa, degustaciju vina koja ne bi bila potpuna bez gitare. Tragom odabranih nota i ispijanjem više vrsta vina u okviru degustacije, otkrićete tajnu koju krije „piće bogova“!

Dobro nam došli prijatelji po vinu! Živeli!

 

Preuzeta fotografija sa sajta freepik.com.

 

Vaš RICO TRAINING CENTRE!