Uspešno otvorena RICO VINSKA ŠKOLA za sve ljubitelje vina

„U jedinici vremena svako od nas može da dobije obilje informacija. Pozvali smo ljude od iskustva sa višedecenijskim radom da svima nama prenesu svoje iskustvo i znanje. Time su nam pomogli da nakon ove obuke budemo ohrabreni, vični i nadasve sposobni da budemo različiti u odnosu na ono što smo danas“ je obraćanje uglednog Viteza vina M, g. Miše Ćirića učesnicima, kojim je 09. septembra 2023. godine svečano otvorio RICO VINSKU ŠKOLU u prostorijama RICO TRAINING CENTRE, Javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih.

ljubitelji vina

Koje sve tajne krije vino? Saznajte u našoj Vinskoj školi!

OD GROŽĐA DO VINA, TURIZMA, BIZNISA I HEDONIZMA

RICO VINSKA ŠKOLA je zapravo Mala škola od grožđa do vina, turizma, hedonizma i biznisa! Uspešno realizovanom Vinskom školom za prvu grupu učesnika, opravdana je inicijativa direktora RICO TRAINING CENTRE prof.dr Boža Ilića sa kolegama, somelijerima, enolozima, agronomima, da uvede provereni sistem obuke koristeći kako pozitivna iskustva u teoriji, tako i potvrđena iskustva u praksi.

Provereni sistem obuke predstavlja kvalitetnu bazu na osnovu dugogodišnjeg kumulativnog znanja i iskustva profesora koji su dokazani u oblasti vinarstva, vinogradarstva, agronomije, prezentacije, redovnog i direktnog kontakta sa krajnjim korisnicima. I to sve sa praktičnim vežbama na licu mesta!

Rezervišite vaše mesto na vreme za novu grupu: PRIJAVA U TOKU!

LJUBITELJI VINA, TURISTIČKI I UGOSTITELJSKI RADNICI, MENADŽERI U TURIZMU, POJEDINCI KOJI ŽELE DA POSTANU SOMELIJERI – PODJEDNAKO STE DOBRODOŠLI!

U tom smislu, svaki od učesnika stekao je specifično i nesvakidašnje znanje koje prilagođava prema sopstvenim potencijalima. Šta to znači? Među našim dragim učesnicima, bilo je menadžera u turizmu, turističkih vodiča i menadžera iz „HORECA“ hotela i restorana kao i onih koji rade u vinotekama i koji su kroz vinsku školu obogatili postojeće znanje i stekli nove veštine, kojima unapređuju svoje radno iskustvo koje je odmah primenjivo u praksi.

Imali smo i učesnike koji žele da postanu somelijeri a naša škola vina kao pripremna škola im je obezbedila odličnu osnovu za dalje usavršavanje.

VINO je pokretač, budi i poziva na akciju! Zato, iskoristite sve benefite koje vam pruža škola vina jer sve počinje od vaše inicijative, a istinski vredne stvari upravo počinju iz ljubavi! Ljubavi prema grožđu, vinogradu, vinu, vrednom radu i razvoju, isto kao i prema vašim budućim gostima kako bi bili zadovoljni i iznova vam se vraćali, što je oličenje profesionalca i pravog domaćina!

Ljubitelji vina

Priče iz vinograda i Inox sale

OTKRIVAMO ŠTA POJAM „VINSKA KULTURA“ PODRAZUMEVA

Vinska kultura podrazumeva negovanje, usavršavanje i oplemenjivanje našeg odnosa prema vinu. Može se podeliti u dva segmenta:

– Duhovni deo koji je njena nadogradnja i svojevrsni oblik enofilije, koji obuhvata utkanost elemenata poetskog, filozofskog, mitološkog, simboličkog, pa čak i ekstatičkog, koji predstavljaju značajno spiritualizovanje samog uživanja vina.

– Materijalni deo se odnosi na znanja o: vinovoj lozi i autohtonim i introdukovanim sortama; osnovnim tehnološkim postupcima proizvodnje vina; podeli vina po načinu proizvodnje; podeli vina po boji, kvalitetu, sadržaju šećera, ugljen-dioksida i alkohola; serviranje vina (prezentovanje i otvaranje boce sa vinom, temperiranje vina, dekantiranje, čaše za vino i nalivanje vina u čaše); slaganje vina i hrane i ritual za stolom; vokabular za opisivanje senzornih karakteristika vina; poznavanje uloge vina u poslovnom svetu.

 

BOGAT TOČAK AROME

„Pogledajte Točak arome koji prezentuje široku lepezu i bogatstvo različitih aroma. Sve u cilju da obožavaoci vina uživaju do neslućenih granica! Jer VINO JE DOŽIVLJAJ, ALI I BIZNIS,“ pojasnio je prof.dr Slobodan Jović i latio se gitare. Bio je to performans za pamćenje, kojim su svi prisutni bili očarani, a sve je počelo poznatim stihovima Dušana Jakšiča „Raduj se, raduj zoro, čaše su još uvek pune…“

ljubitelji vina

Od hedonizma do biznisa

USLIKANI HEDONIZAM INSPIRISAN VINOM

Fantastična atmosfera i živa energija okupljenih organizatora, predavača i učesnika u predivnoj vinariji EDEN u selu Ranilović kod Aranđelovca, što se u priloženom i vidi!

Pod vedrim nebom, vinograd obasjan suncem a učesnici napojeni znanjem i pričama iz Inox sale kapaciteta preko 50 000l vinskog podruma ali i prefinjenom kapljicom koja nadahnjuje!

A gde je vino, tu je smeh, tu je ljubav, tu je uspeh!

ljubitelji vina

VINO okuplja ljude, gradi nova poznanstva, ne poznaje granice

Prenosimo vam deo predavanja vrsnog enologa Vladana Nikolića, nadaleko poznatog po čuvenoj „Donskoj čaši:“ 

„Tri su najteže tehnologije u proizvodnji vina: Sauvignon Blanc, Pinot Noir i nećete verovati Rose. Izgleda jako jednostavno, ali Rose je vrlo komplikovano i zahtevno vino. Rose i penušava vina su jedina pića koja imaju trend rasta u svetu.

Sauvignon Blanc je francuska sorta grožđa, što je u prevodu – divlje belo grožđe. To znači da je jako bujno, vegetativno, jer ima neverovatan rast koji treba obuzdati, umiriti.

Kada birate vino, birajte ono što vama prija, što je vama blisko! Nemojte slušati sugestije ljudi koji to rade iz marketinških pobuda, već samo ono što se vama sviđa! To je za vas najbolje vino!“

Ljubitelji vina

Program RICO VINSKE ŠKOLE

ZAHVALNOST VRHUNSKIM PREDAVAČIMA

Posebnu zahvalnost dugujemo izuzetnim predavačima, autoritetima u njihovoj profesiji koji su nesebično podelili znanje, domaćinima vinarije „EDEN“ koji su pre svega prijatelji našeg Centra:

– Moderator Miša Ćirić, marketinško – poslovni promoter vina i vinskog turizma Srbije širom sveta, voditelj brojnih vinsko – turističkih manifestacija, sajmova i festivala, Vitez vina Srbije i direktor „Diasporagroup.org“

– Prof. dr Slobodan Jović, višedecenijski profesor i šef katedre za enologiju Beogradskog Univerziteta Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, član brojnih komisija u Srbiji i širom sveta za ocenjivanje kvaliteta vina i maestro vinske poezije uz gitaru

– Zoran Bosiočić, agronom, menadžer proizvodnje u vinariji „EDEN“

– Slavko Bjeković, „HORECA“ menadžer sa ogromnim iskustvom u velikim hotelsko – ugostiteljskim sistemima u domenu služenja pića i hrane i Vitez vina Srbije

– Vladan Nikolić, enolog domaćih i inovinarija, stručni konsultant vinarije iz Krasnodara, jedan od zaslužnih što je Rusija, po prvi put, osvojila zlatnu medalju na prestižnom festivalu „MUNDUS VINI.“

ljubitelji vina

RICO VINSKA ŠKOLA – Dodela SERTIFIKATA

Stvarajte sa nama nezaboravne trenutke u carstvu vinograda, uživajte svim čulima i gradite karijeru iz dana u dan uz stručnu podršku RICO TRAINING CENTRE! Za sva vaša pitanja, pozovite nas na telefon Centra:

+ 381 65 2549 448
PRIJAVA za novu grupu OVDE!

ZA VAŠE NOVE USPEHE, JER ZNANJE ČINI RAZLIKU!