Kurs: Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija

Interesuje Vas primena lekovitog bilja i želite da se detaljnije upoznate sa lekovitim svojstvima i snagom bilja, na koji način etarska ulja doprinose očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, nezi i održavanju lepote i poboljšanju kvaliteta života. Na pravom ste mestu, jer RICO TRAINING CENTRE 16. i 17. septembra 2023. godine, za prvu grupu polaznika organizuje i počinje sa realizacijom novog kursa na temu:

LEKOVITO BILJE, FITOTERAPIJA I AROMATERAPIJA!

 

Zašto izabrati kurs lekovitog bilja u našem Centru?

Kurs „Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija“ pruža polaznicima jedinstvena saznanja o istaknutim vrstama samonikle flore, lekovitog bilja i etarskih ulja, prema dugogodišnjem istraživačkom radu edukatora Mr ph. Slavoljuba Tasića sa Instituta „Dr Josif Pančić“.

Zašto je lavanda kraljica Mediterana, kako može samo par kapi etarskog ulja preporučene lekovite biljne vrste primenom u difuzoru da osveži radni i životni prostor, koja je razlika između čajeva u rinfuzu i u filter kesicama, samo su neka od mnogih pitanja koja su obuhvaćena programom kursa.

Odgovori na navedena i druga pitanja se potkrepljuju primerima iz prakse i pojašnjenjima koja polaznici ne mogu da dobiju ni na jednom drugom mestu, iz razloga edukatorove celoživotne posvećenosti i pre svega velike ljubavi prema lekovitom bilju.

Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija

Upoznajte moć lekovitog bilja

FITOTERAPIJA

Kurs “Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija” će kroz istorijat fitoterapije, upoznavanje sa biljnim drogama, ekstraktima, etarskim uljima, tonicima, kremama, polaznicima objasniti koliko je važno mesto koje lekovito bilje zauzima u životu savremenog čoveka.

Fitoterapija predstavlja dopunu redovne terapije primenom lekovitog bilja i na kursu će biti reči o samoniklom lekovitom bilju, standardima pri njihovom sakupljanju, vrstama i načinu upotrebe. „Bolje je sprečiti nego lečiti“ može upravo da se primeni u smislu da fitoterapija posebno može da pomogne u delu preventive bolesti, a zatim i u delu intervencije kod već nastalih tegoba.

 

AROMATERAPIJA

Prepoznatljivi mirisi različitih etarskih ulja ne samo da prijaju zbog mirisnih nota kao prirodne zamene za parfem, već i što utiču na čovekovo psihičko i fizičko stanje.

Aromaterapija je grana fitoterapije koja kao glavnu komponentu koristi upravo etarska ulja, sve je popularnija u novije vreme i sve traženija zbog potpuno prirodnih sastojaka neškodljivih za ljudsko zdravlje, ukoliko se poštuju preporuke o načinu primene. Antiseptična i fungicidna, samo su neka od svojstava koja ispoljavaju etarska ulja, a za ostala podjednako važna, saznajte na našem kursu!

Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija

Etarska ulja za trenutke opuštanja, za osvežavanje prostora, inhalaciju

KOZMETIČARI I AROMATERAPEUTI

Kurs „Lekovito bilje, fitoterapija i aromaterapija“ je jedinstvena prilika da KOZMETIČARI i AROMATERAPEUTI nadograde postojeće znanje potpuno novim iskustvom o višestrukim mogućnostima korišćenja etarskih ulja. Naime, etarska ulja sa svojim autentičnim, lekovitim svojstvima isparavanjem otpuštaju svoje prepoznatljive mirise i deluju na čula i pružaju osećaj opuštanja, potpune smirenosti što je posebno značajno kod učestalog stresa. Takođe, kurs će dati odgovor na pitanje o mešavini etarskih ulja, koja smiruje upornu glavobolju, nesanicu ili pak upaljene sinuse, koje etarsko ulje je najbolje pomoćno sredstvo za koncentraciju i koje su sve prednosti današnjih difuzora.

Vaša želja i inicijativa su sasvim dovoljni da se prijavite za kurs, čak i u slučaju da nemate predznanje o istom. To je upravo dodatan podsticaj, jer ćete steći nova znanja, uneti dozu prirode u vašu svakodnevicu, iskusiti blagodeti lekovitog bilja.

Dođite da se družimo i da stvaramo jedan bolji i prirodniji svet sa lekovitim biljem!

Cena kotizacije: 24.000,00 dinara. Uplatom punog iznosa do 25.08.2023. godine, ostvarujete pravo na popust od 10%.

Prijave za I grupu primamo do 10. septembra 2023. godine! *Broj polaznika je ograničen!* Obezbeđena je literatura i polaznici stiču odgovarajući SERTIFIKAT.

PRIJAVITE SE za kurs OVDE

PONUDU pogledajte i preuzmite OVDE

Sve informacije možete dobiti pozivanjem brojeva telefona koji su prikazani na sajtu.

Preuzete fotografije sa sajta pixabay.com i freepik.com.

ZNANJE ČINI RAZLIKU!