Blog

FORMIRAN REGIONALNI PARTNERSKI CENTAR SA PODRUČNOM PRIVREDNOM KOMOROM BANJA LUKA

RICO TRAINING CENTRE kao regionalni centar za obrazovanje i stručno osposobljavanje, formirao je novi PARTNERSKI CENTAR sa PODRUČNOM PRIVREDNOM KOMOROM BANJA LUKA, potpisivanjem Ugovora o regionalnoj saradnji 29.07.2022. godine. U osnovi uspostavljanja nove regionalne saradnje je implementacija visokog nivoa kvaliteta u procesu edukacije i pružanju stručnih konsultantskih usluga iz oblasti saobraćaja, transporta i bezbednosti.

GLAVNI CILJEVI U OKVIRU PARTNERSKE SARADNJE

Glavni ciljevi saradnje sa novoformiranim partnerskim centrom su:

SMANJENJE TROŠKOVA POSLOVANJA I UNAPREĐENJE POSLOVANJA KOMPANIJE, POVEĆANJE BEZBEDNOSTI U SVIM SEGMENTIMA POSLOVANJA I AKTIVNA BRIGA O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE.

Gradimo sistem unapređenih organizacionih i profesionalnih sposobnosti kadrova, omogućavamo podizanje nivoa znanja i usavršavanje profesionalnih kompetencija. Partnerskom saradnjom nastojimo da obezbedimo kontinuiranu i sinhronizovanu organizaciju rada, kontrolisano praćenje procesa rada i racionalnije korišćenje sredstava i resursa.

Partnerski-centar-Privredna-komora-Banja-Luka-1
Partnerski centar sa Područnom privrednom komorom Banja Luka

STRUČNE USLUGE PARTNERSKOG CENTRA

U okviru PARTNERSKOG CENTRA, na usluzi svim privrednim subjektima koji do sada nisu preduzeli aktivnosti na zakonskoj obavezi vođenja evidencije je »Centar za prijenos podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije« u skladu sa Pravilnikom (“Službeni glasnik BiH” broj: 105/10).

PARTNERSKI CENTAR pruža sledeće usluge:

1. USLUŽNO VOĐENJE EVIDENCIJE RADNOG VREMENA MOBILNIH RADNIKA na osnovu dostavljene dokumentacije (ddd fajlova sa digitalnog tahografa i taho listića sa analognog tahografa);

2. STRUČNU ANALIZU PODATAKA SA IZVEŠTAJEM, PREDLOZIMA I SUGESTIJAMA za svakog vozača;

3. STRUČNU ANALIZU PREKRŠAJNOG NALOGA I POMOĆ PRI VOĐENJU PREKRŠAJNOG POSTUPKA;

4. Za sve klijente koji se opredele za predmetnu uslugu, CENTAR nudi BESPLATNO JEDNODNEVNI TAHO-SEMINAR na temu »Vreme vožnje i odmora mobilnih radnika – analiza primera iz prakse«.

JEDNODNEVNI SEMINAR-PROPISI O VREMENU VOŽNJE I ODMORA MOBILNIH RADNIKA I UPOTREBA TAHOGRAFA

U skladu sa važećim nacionalnim zakonodavstvom, direktivama Evropske unije i međunarodnim sporazumima u narednom periodu, planirano je da se održi i jednodnevni seminar pod nazivom: “PROPISI O VREMENU VOŽNJE I ODMORA MOBILNIH RADNIKA I UPOTREBA TAHOGRAFA” Jednodnevni seminar pruža specijalistička znanja iz oblasti radnog vremena, vremena vožnje odnosno upravljanja vozilom, odmorima posade vozila, neophodnom memorisanju podataka na tahografu i preuzimanje podataka sa kartice vozača.

Partnerski-centar-Privredna-komora-Banja-Luka-2
Partnerski centar sa Područnom privrednom komorom Banja Luka

PREVENTIVNO DELOVANJE PARTNERSKOG CENTRA

Partnerski centar ostvaruje preventivno delovanje udruženim dejstvom:

konstantne edukacije kojom se u praksi smanjuju troškovi, unapređuje celokupno poslovanje kompanije, povećava bezbednost u svim segmentima poslovanja

primenom propisa kojima se ostvaruju kontrola rada vozača i zaštita mogućih grešaka u budućnosti upoznavanjem sa izvršenim prekršajima

tehničkog napretka u vidu savremenih tahografa, njihovog potencijala i kontrole celokupnog procesa vožnje i poslovanja

Za sve detaljnije informacije o uslugama partnerskog centra:

  • Kontakt osoba u Komori: Snježana Timarac
  • Fiksni telefon: +387 51 493 111
  • Mobilni telefon: +387 66 960 449
  • Email: snjezanat@bl.komorars.ba
Izvor: bl.komorars.ba
ZA NOVE POSLOVNE USPEHE, JER ZNANJE ČINI RAZLIKU!

Post a comment

Your email address will not be published.