RICO TRAINING CENTRE prezentovao radove na naučno-stručnom skupu

Drugi naučno-stručni skup sa međunarodnim ućešćem “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu” održan je 17. maja 2024. godine u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd.

Skup je i ove godine imao za cilj da podstakne značaj integracije prakse i naučnih saznanja u oblasti saobraćaja, transporta i logistike, u čemu su svoj doprinos dali brojni učesnici – autori, kako iz Srbije, tako i iz Mađarske, Slovenije, BiH i Makedonije.

 

Radovi iz različitih oblasti bili su grupisani u četiri Sekcije:

  1. Transport, logistika i špedicija
  2. Urbana mobilnost
  3. Bezbednost saobraćaja i obuka kandidata za vozače i osposobljavanje vozača
  4. Motorna vozila i upravljanje radom voznih parkova.

U programskom odboru ispred RICO TRAINING CENTRE-a doprinos Skupu dao je prof. dr Pavle Gladović, i dr Predrag Ralević.

“Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu”

ZAPAŽENI RADOVI STRUČNJAKA ISPRED RICO TRAINING CENTRA

U okviru Sekcije 2. Urbana mobilnost RICO TRAINING CENTRE su predstavili prof.dr Pavle Gladović i dr Božo Ilić, dipl.inž. sa radom na temu Definisanje ciljeva i politike prema sistemu javnog gradskog prevoza putnika – zahtevi interesnih grupa.”

Odnosno, u Sekciji 4. Motorna vozila i upravljanje radom voznih parkova, dr Predrag Ralević i dr Sanja Vukajlović sa radom na temu Način obeležavanja vozila kod transporta opasne robe u drumskom saobraćaju.” Prezentovali su način obeležavanja vozila kod transporta opasne robe kako bi se skrenula pažnja ostalim učesnicima u saobraćaju o postojanju potencijalne opasnosti.

 

Ućešćem na skupu, RICO TRAINING CENTRE doprinosi svojim zalaganjem oblasti drumskog saobraćaja dobrim primerima iz prakse i opštem cilju- povećanju bezbednosti u saobraćaju.

 

Organizaciju skupa su podržali Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Agencija za bezbednost saobraćaja, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda, IAS, CAASS, i druga strukovna udruženja.

 

ZNANJE ČINI RAZLIKU!

Izvor: https://www.skupsaobracaj.atssb.edu.rs/