Prava prilika da organizujete svoj biznis kao CPC MENADŽER

Kolika je atraktivnost i potražnja za Obukom za profesionalnu osposobljenost lica koja organizuju i odgovorna su za prevoz tereta ili putnika, potvrđuje sve veći broj kandidata. U našem Centru, tokom realizacije iste u martu mesecu 2024. godine, prijatno smo iznenađeni što na obuke osim pojedinaca, dolaze i supružnici.

Spoznali su značaj ali i različite mogućnosti za organizaciju sopstvenog biznisa. I ne samo da su se pronašli u oblasti drumskog transporta, već zajedno doprinose kako svom biznisu, tako i porodici.

OBUKA ZA CPC MENADŽERE – PROŠIRENJE ZNANJA I DELATNOSTI ZA PORODIČNU FIRMU

Među njima je bio i Dušan Gucul koji već godinama radi kao profesionalni vozač. Kad god je imao ambiciju da napreduje i proširi svoja saznanja, obučavao se u RICO TRAINING CENTRU.

– Nisam slučajno odlučio da na obuku dođem baš u RICO TRAINING CENTAR, jer sam pre nekoliko godina ovde pohađao ADR obuku za stručno osposobljavanje vozača za vozila u transportu opasne robe. Tada sam se uverio u ozbiljnost ove ustanove u kojoj rade sjajni predavači i koja nudi jako dobru prateću literaturu koja je i nakon obuke od velike koristi – kaže Dušan i dodaje da je za napredovanje u poslu neophodno stalno sticati nova znanja.

– Ova obuka mi je bila neophodna zbog proširenja delatnosti. Naime, planiram da otvorim porodičnu firmu i neophodna su mi šira znanja. Kroz višegodišnju vozačku praksu i prethodne obuke dosta toga sam znao o tahografima, radnom vremenu i bezbednosti saobraćaja, ali tokom obuke stekao sam potpuno nova znanja vezana za ekonomiju i pravne propise.

BILJANA GUCUL: SVAKI ČLAN MORA DATI DOPRINOS PORODIČNOM BIZNISU

Podršku Dušanu pruža supruga Biljana Gucul koja je takođe prošla obuku za CPC menadžere.

– Porodični biznis iziskuje potrebu da svi daju doprinos u njegovom razvoju. Došla sam sa željom da podržim supruga i što više naučim. Inače se bavim kontrolom kvaliteta i bila sam skeptična da li ću zbog skromnog predznanja moći da savladam ovu obuku. Mogu da kažem da sam jako zadovoljna. Zaista moram da pohvalim profesore koji su dali sve od sebe da nam na jednostavan i lako razumljiv način, kroz brojne praktične primere pomognu da steknemo znanje iz ove oblasti – kaže Biljana koja sa optimizmom gleda na budućnost porodične firme.

JOVANA MADŽAREVIĆ: OBUKA JE ODSKOČNA DASKA ZA PORODIČNI BIZNIS

Da je ova obuka u RICO TRAINING CENTRU  veoma popularna i za nežniji pol potvrđuje i Jovana Madžarević koja je motiv našla iz sličnog razloga, kao i Biljana.

– Moj suprug se bavi transportom i prijavila sam se kako bismo i mi krenuli sa porodičnim biznisom. On vozi, a ja ću biti odgovorno lice – kroz osmeh kaže Jovana, koja se ranije nije bavila saobraćajem.

– Nisam imala neka velika očekivanja, ali profesori su kroz brojne detalje i zanimljivosti uspeli da približe praktičnu stranu posla. Do juče nerazumljivo gradivo, na obuci je postalo jasnije i što je najbitnije lako i brzo se usvaja – zaključuje Jovana.

PREDAVAČ DARKO JEREMIĆ: STRUKA VOZAČA SE ZNAČAJNO PROMENILA

Jedan od predavača RICO TRAINING CENTRA Darko Jeremić dipl. inž. maš. dao je svoje mišljenje o poziciji vozača. On tvrdi da se struka vozača značajno promenila u poslednje dve-tri decenije.

– Da biste se bavili poslom profesionalnog vozača, nekada je bilo dovoljno imati dozvolu i poštovati saobraćajne znakove. Sada nije važno samo znati propise, već pratiti vreme, dobro planirati raspored, praviti redovne pauze za odmor, voditi računa o evidenciji radnog vremena, poslodavcu redovno dostavljati podatke sa tahografa.

Jeremić kaže da uprkos povećanoj bezbednosti saobraćaja i preciznim tahografima koji registruju svaki detalj tokom vožnje i dalje se mogu na drumovima sresti neodgovorni vozači koji voze brzo u trci za novom turom i većom zaradom.

– Veoma je važno poštovati kulturu saobraćaja. Nema koristi što će tahograf registrovati povećanu brzinu vožnje, ako vozači nemaju odgovornost kako prema sebi, tako i prema drugim učesnicima saobraćaja.

ISKUSTVO NAŠIH KANDIDATA ISKORISTITE KAO NOVU MOGUĆNOST U POSLU

Porodice Gucul i Madžarević su među mnogim zadovoljnim kandidatima koji su želeli da podele svoje iskustvo.

Znanje i veštine stečeni kroz ovu obuku će im poslužiti u biznisu u narednom periodu kada registruju svoju firmu. Program obuke za odgovorna lica  javno je priznat od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

Već sada možete da se prijavite za obuku za CPC menadžera na linku:

https://ricocentre.com/prijave/lice-koje-organizuje-i-odgovorno-je-za-poslove-prevoza/

 

ZA VIŠE MOGUĆNOSTI U POSLU, JER ZNANJE ČINI RAZLIKU!