Otvorena vrata tržišta Severne Makedonije obukom bezbedna i eko vožnja

RICO TRAINING CENTRE proširio je svoje kompleksno poslovanje na transportno, logističko tržište Severne Makedonije. Time su otvorena vrata potpuno novog tržišta za pružanje usluga kako stručnog osposobljavanja i usavršavanja u drumskom transportu, tako isto i bogatog seta usluga u ponudi.

Uspostavljena je poslovna saradnja sa firmom „Eco logistic service“  iz Skoplja, koja je prvoplasirani kurirski servis u ekološkoj, odgovornoj i sigurnoj dostavi. Obuka Bezbedna i eko vožnja realizovana je 23.09.2023. godine sa osnovnom svrhom da:

VOZAČI STEKNU NOVA ZNANJA I VEŠTINE KAKO BI FIRMI OBEZBEDILI
ZNAČAJNE UŠTEDE I POVEĆANJE EFIKASNOSTI.

Istovremeno, usvajanjem i primenom novih principa bezbedne i eko vožnje, vozači pokazuju veću odgovornost prema očuvanju bezbednosti u saobraćaju kao stalnom imperativu.

Instruktor Vukobratović sa menadžerima firme „Eco logistic service“ Skoplje

Predmetnu obuku su dogovorili i održali predstavnici RICO TRAINING CENTRE Beograd: Branko Vukobratović u svojstvu dugogodišnjeg, profesionalnog predavača i instruktora i Branko Milovanović, regionalni direktor.

Teorijska i praktična nastava na vozilu kompanije, uz obavezno početno testiranje vozača, sastavni su deo predviđenog plana i programa obuke, koja se odvijala u radnoj i prijatnoj atmosferi.

 

POSTIGNUTA ZNAČAJNA UŠTEDA U POTROŠNJI GORIVA

Cilj obuke bezbedna i eko vožnja je da se svakom vozaču ukaže na nepravilnosti, postupke i stil vožnje koji su koristili pre obuke i da kroz obuku usvoje i primenjuju nove principe bezbedne i eko vožnje. Tokom trajanja obuke već su postignute značajne uštede u potrošnji goriva i potrebnom vremenu u obilasku rute, čime je ostvarena osnovna svrha obuke.

Regionalni direktor Branko Milovanović

EKO VOŽNJA NIJE SAMO SINONIM ZA EKONOMIČNU VOŽNJU

Eko znači i ekološki, jer vozači primenom novih principa i tehnika u vožnji, utiču na zaštitu životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih gasova.

Kao zbirni efekat ekonomične i ekološke vožnje, automatski proizlazi i najvažniji efekat – povećanje efikasnosti u poslovanju kompanije sa komercijalnim i putničkim vozilima.

 

PROMENOM STILA VOŽNJE DO VIŠESTRUKIH BENEFITA

Razlika u potrošnji goriva, u praktičnom delu obuke, predstavlja uštedu zbog promene stila vožnje, a činjenica da se obuka održava u realnim uslovima potvrđuje da je stručno i kvalitetno odrađena.

Pored smanjenja potrošnje goriva i vremena u obilasku rute, opravdani razlozi da se kompanije sa voznim parkom odluče za obuku bezbedna i eko vožnja  za sve vozače su:

  • smanjenje troškova održavanja odnosno produženje veka trajanja vozila kao indirektni efekti primenom novih principa u vožnji
  • smanjenje troškova na ime plaćanja kazni takođe primenom usvojenih principa uz odbacivanje starih navika i agresivne vožnje
  • podizanje imidža profesionalnog vozača kroz primenu novog znanja, veština i posebno insktrukcija od strane instruktora sa velikim iskustvom
  • povećanje bezbednosti u saobraćaju kao sveukupan rezultat prethodno navedenih benefita: smanjenjem rizičnog ponašanja u saobraćaju i pojava situacija koje su uzrok saobraćajnih nezgoda.

 

NEOPHODNOST REDOVNE EDUKACIJE ZAPOSLENIH

„U cilju ostvarivanja uštede u potrošnji goriva u kontinuitetu u narednom periodu nakon završetka obuke, potrebno je da menadžment firme nastavi sa praćenjem potrošnje po svakom vozaču, kako bi se vozači pridržavali pravila i principa usvojenih prilikom obuke,“ glavni je predlog predavača i instruktora u daljem poslovanju firme „Eco logistic service.“

RICO TRAINING CENTRE je održanom obukom o bezbednoj i eko vožnji kroz pilot grupu, potvrdio svoje prisustvo na tržištu Severne Makedonije sa već postignutim rezultatima. To je dovoljan razlog da se u narednom periodu realizuje obuka za sve vozače pomenute firme kao i dalje proširenje saradnje kroz druge naše programe obuka i usluga.

Kako bi pravni subjekti u transportu poboljšali uslove poslovanja smanjenjem troškova, preporučujemo Obuku za bezbednu i eko vožnju. Za detaljnije informacije, pozovite nas na:

+381 65 8530 523

ZNANJE ČINI RAZLIKU!